Preot paroh Cătălin Preda

Preot paroh Cătălin Preda


Părintele Cătălin Preda s-a născut pe data de 08.01.1981 în localitatea Filiași, lângă Craiova. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Trei Iererhi din Craiova” – promoția 2000 și apoi Facultatea de Teologie a Universității din Craiova – promoția 2004. Ani mai târziu a absolvit și Masterul în Consiliere Pastorală în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (2010-2012).


Dumnezeu a rânduit să ajungă să muncească pe meleaguri străine, din anul 2006 devenind fiu duhovnicesc al Parohiei Asti, din Episcopia Italiei. După ascultarea de citeț, a fost hirotesit ipodiacon în vara anului 2008, iar în vara anului 2009 a fost hirotonit diacon. În martie 2010 a primit marea binecuvântare de a fi hirotonit preot pe seama aceleiași parohii.


După câteva luni de slujire la Asti, a fost trimis de ierarhul locului la Bra (oraş lângă Torino), în vederea formării unei noi parohii. Dupa patru ani de la înfiinţare, munca şi dragostea comunităţii păstorite de Pr. Cătălin au fost încoronate, primind şi binecuvântarea lui Dumnezeu la Slujba de Târnosire (sfinţirea Iconostasului şi a Altarului ortodox) pe data de 30.06.2014. Imediat dupa sfinţire, Pr. Cătălin Preda a primit o nouă ascultare, aceea de a aduce slujire lui Dumnezeu în mijlocul unei frumoase comunităţi, cea de la Bonn, ale cărei suflete fuseseră deja adunate şi întărite duhovniceşte cu mare dragoste de Pr. Sebastian Suciu.


Alături de preoteasa Florentina, părintele Cătălin Preda se bucură de o frumoasă familie ce numără trei băieţi si o fetita: Matei, David, Damian  si Ana Maria.


Similar Suggestions